Címlap

Színházi Világnapi Üzenet

2020 március 26. csütörtök, 19:29

A Nemzetközi Színházi Intézet (ITI) kezdeményezéseként a Színházi Világnapot minden év március 27-én ünnepeljük. Jelenleg az egész világot sújtó koronavírus-járvány miatt küzdelmes napokat élünk. Így a Színházi Világnapi üzenetnek még nagyobb a jelentősége.
Tovább
Hírek

55 évvel ezelőtt robbantották fel a Nemzeti Színházat a Blaha Lujza téren

2020 március 30. hétfő, 09:23

Senki sem tudja pontosan, hogy miért kellett felrobbantani a régi Nemzeti Színházat a Blaha Lujza téren. A város és az ország vezetőinek a térrel tervei voltak, a Nemzeti Színházzal viszont nem. Hivatalosan a nagyszabású városfejlesztési elképzelésekre hivatkoztak, ám Budapest lakói politikai okokat sejtettek a döntés mögött. A Pestbuda.hu cikke. Írta: Domonkos Csaba
Tovább
Címlap

Molnár Piroska: “Sokat fogok színházba járni, de már csak nézőként.”

2020 március 26. csütörtök, 18:08

A színésznő nemrég bejelentette, hogy a következő évadtól elbúcsúzik a színpadtól. Összeállításunkban Molnár Piroska pályájának legszebb és legmeghatározóbb pillanatait idézzük fel.
Tovább
Hírek

Emlékezetes színházi előadások, amelyeket most otthon is megnézhetünk

2020 március 26. csütörtök, 17:20

Ugyan a színházak bezártak, viszont ez nem jelenti azt, hogy ne vihetnénk a napjainkba egy kis kultúrát. Válogatásunkban öt olyan színházi előadásról olvashattok, amit online is elérhettek. Maradj otthon, és nézz színházi előadásokat online!
Tovább
Hírek

Sirály

2020 március 26. csütörtök, 17:04

Emlékezetes Sirály rendezések az elmúlt 20 évből, a teljesség igénye nélkül.
Tovább